18 Haziran 2015 Perşembe

PASAKLI TESADÜF…. Muhammet TEKŞEN;





Genç bir yazarla tanıştım bugün Muhammet TEKŞEN. Genç bir yazar, ancak genç olmasına rağmen oldukça çok şey yaşamış. Kendi ağzından Muhammet TEKŞEN:

"Aslen Kastamonuluyum, İstanbul doğumlu olup Ankara'da ikamet etmekteyim. Üniversiteyi Bayburt’ta okudum, Fen Bilgisi Öğretmenliği mezunuyum hayatımın büyük çoğunluğu şehirleri gezerek geçti. Yazarlık konusunda, ilkokuldan beri zaten ailemin katkısı ile kitap okuyordum ve kitaplar hayatımın hep merkezinde oldu. Okuduğum kitaplar arasında beğendiklerim olduğu gibi beğenmediklerim de oldu hatta bazılarına keşke şurası söyle olsaymış dediğim yerlerde... Kısa kısa yazdığım şiirler ve yazılardan sonra bir kurgu yapıp bunu “kısa roman tadında” öyküleştirdim ve şimdi kitabım basıldı. "

Diyor Tekşen, kitaplara aşık bir öğretmenin elinden çıkmış düzgün, sade ve sürükleyici bir kitap.

Gelelim kitaba;
İşinden istifa etmiş bir anestezi uzmanını tanıyoruz önce kitapta, elbette ki size anestezistlerin ne iş yaptığı ya da hastane maceraları anlatılmıyor. Aksine temiz, güzel bir insanın içten ve bizden olan bir hikayesi bu. Zaman zaman şaşırtan, zaman zaman gülümseten sıcacık bir kitap. Kitabın kahramanı Gencay ve bana göre ikinci büyük kahraman Gencay’ın küçük arkadaşının maceraları.
Betimlemeleri hoş, yumuşak ve sade bir anlatımı var. Okuyucuyu yormayan sürükleyici bir kitap. Siz kitabın ilk sayfasını açtıktan sonra bir çırpıda okuyacağınız ve devamı nerede diyeceğiniz bir kitap. 

Sizden ricam kitabın sonuna geldiğinizde içinizdeki hüzün ve yüzünüzdeki gülümsemenin sebebini bir düşünün.

İyi okumalar....


Kitap 2015 Yılında Karina Kitaptan çıktı. Kitaba yapılan yorumlar ve övgüler oldukça hoş ve dikkat çekici:

Bazen tesadüf sanılan bir tanışma, planlı bir cinayetin başlangıcı olabilir. Şimdide yaşanan her şey geçmiş hatalarımızın bugüne yansımasıdır sadece. İnsan yaşamını etkileyen hiç bir günah cezasız kalmaz. -Tamer Gökçel - Ayna Parçaları-

Tüm önyargılarınızdan şüphe duyacağınız ve beklemediğiniz bir anda sizi içine alan bir eser. Okuyup etkilenmemek mümkün değil. Kelimeleri ve cümleleri muhteşem bir şekilde harmanlayan Muhammet TEKŞEN'i tebrik ediyorum.
-Oğuz Gül - Bir Cenin Günlüğü-

Yolları inanılmaz bir şekilde kesişen insanların romanı... Şaşırmaya hazır olun.
-Nurhan Işkın - Katilin Özrü-

"Tek isteği yazar olmak olan anestezi teknisyeni ufak bir sokak çocuğuyla karşılaşırsa ne olur? Gelin hep birlikte ne olacağını ve yeni bir öykücünün doğuşunu izleyelim.
-Yasin Tacar - Kumpas-

Pis bir dünyanın eşiğin de, o karşılaşmanın ilk bakışları size bir kapı açar. Pasaklı Tesadüfü okuduğunuz da genç ve dinamik bir kalemin dünyasından öte bizim dünyamızdaki gerçeklerle yüzleşeceksiniz. Her tesadüfün arkasında derin izlerin mutlaka daha önce yazıldığını anlayacaksınız.
-Ali Bayram-



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder